Stand-up comedy is een uit Engeland en de Verenigde Staten overgewaaide theatervorm. Stand-up comedy bestaat vaak uit korte humoristische anekdotes. De komiek reciteert meestal een snelle groepering van humoristische verhalen en oneliners. Bij stand-up comedy hebben de comedians meestal niet veel meer nodig dan een spotlight en een microfoon. Een stand-up comedy show is er vaak sprake van een line-up van drie tot vier comedians die om beurt een kort en krachtig optreden geven, aangekondigd door een MC (Master of Ceremonie). Wilt u als boeker gratis een comedyshow bijwonen? Stuur ons een mail dan zetten wij u op de gastenlijst voor onze comedyclub ComedyCity in Den Haag.

STAND UP COMEDY | COMEDY OP MAAT | COMEDIAN INHUREN | CABARETIER BOEKEN | COMEDYSHOW INHUREN | FAKE SPEECH INHUREN | DAGVOORZITTER BOEKEN | | BESTE CABARETIERS | BESTE COMEDIANS | COMEDY WORKSHOP

Bij stand-up comedy of cabaret zullen er professionele comedians en cabaretiers een wervelende show neerzetten. Omdat de interactie bij stand-up comedy veel voorkomt, kan dit veel hilariteit opleveren. Zeker als dit een op maat gemaakte bedrijfsuitje is, waarbij het bedrijf op de hak wordt genomen. Onze comedians en cabaretiers zijn veelal bekend van tv, radio of theater, maar delen geregeld de bühne met andere bekendere komedianten en cabaretiers en schrijven geregeld voor enkele van hun. Enkele bekende stand-up comedians zijn Najib Amhali, Martijn Koning, Jandino Asporaat, Guido Weijers, Daniël Arends, Ronald Goedemondt, Patrick Laureij, Jörgen Raymann, Peter Pannekoek enkele bekende comedians uit België zijn Michael van Peel, Thomas Smith, Alex Agnew, Urbanus, Philippe Geubels. Cabaret is de overkoepelende definitie voor entertainment bestaande uit komedie, theater, zang en dans, over het algemeen opgevoerd in theaters. De voorstelling die een cabaretier brengt is over het algemeen tot in detail uitgedacht. Omdat een cabaret/show al behoorlijk vast staat is er zelden interactie met het publiek. Enkele bekende Nederlandse cabaretiers/komedianten zijn Hans Teeuwen, Herman Finkers, Bert Visscher en Youp van ’t Hek, Claudia de Breij, Freek de Jonge, Theo Maassen en Karin Bloemen.

Het verschil tussen comedy en cabaret

Een belangrijk verschil tussen stand up comedy en cabaret is de verhouding tot het publiek. Bij cabaret is publieksinteractie of -interventie met de cabaretier meestal geen onderdeel. Stand-up comedy is het contact met het publiek door de comedian juist veel belangrijker. Bij stand-up comedy gaat het om de lach, boodschap en herkenbare dingen uit het leven. In een cabaretvoorstelling komt er veel meer te pas zoals verhalen, muziek, gevoel en zelfs dans. Dit maakt de dynamiek van stand-up comedy wezenlijk anders dan van cabaret. Voor bedrijfsfeesten en personeelsbijeenkomsten of jaarafsluitingen adviseren wij dan ook om een comedian in te huren of een complete comedyshow te boeken. Deze comedyshows worden meestal op maat geschreven en nemen herkenbare situaties en personen uit het bedrijf mee in de comedy act. Een comedyshow van ComedyTeam maakt impact en garandeert lach!

Een stand-up comedian is leuk voor de sfeer en vooral goed voor de lachspieren. Bij ons kunt u een stand-up comedian inhuren of een complete comedy show boeken voor uw bedrijfsfeest. Een stand-up comedian is een leuke toevoeging tijdens een conferentie, lezing, vergadering of feest. Bij boekingsbureau Comedyteam kunt u stand-up comedians ook individueel boeken. Ons boekingsbureau heeft de beste stand-up comedians en cabaretiers uit Nederland en België en verzorgt comedy shows door heel Nederland en België. Comedyteam heeft diverse vaste locaties waar zij comedy organiseren zoals in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Leiden, Delft, Volendam, Leuven, Antwerpen, Gent en Brugge.

Cabaret en Stand up Comedy zijn allebei een vorm van theater, bij cabaret staat de visie van de cabaretier veelal centraal, die neemt jou mee in zijn wereld, bij Stand up Comedy probeert de comedian jou mee te nemen in herkenbare situaties en speelt in op actualiteiten en interactie met het publiek. Cabaret komt meestal goed over in een theater met goed licht en geluid, bij stand up comedy zoekt de stand up comedian minder afstand met het publiek en is uitermate geschikt bij bedrijfsevenementen, restaurants en cafe’s. Bij alle twee is het van essentieel belang dat er aandacht en stilte is. Cabaret in theatervorm is veelal te zien tv als theatervoorstelling van een bepaalde cabaretier. Stand-up comedy daarin tegen is iets minder op tv in Nederland een eindejaars conference komt als stand up dicht in de buurt van stand up comedy. In het buitenland zoals in Amerika, Australie, Canada en Engeland is er veelal stand up comedy op tv. Stand up Comedy is meestal kort en krachtig waarin tegen een cabaret voorstelling vaak lang en trager is. Omdat stand up comedy kort, snel en krachtig is duren de optredens voor bedrijven, studentenverenigingen, cafe’s en restaurants gemiddeld 20 minuten per comedian, mits er op maat wordt geschreven dat duurt een optreden gemiddeld 30 minuten per comedian en daarom wordt er bij stand up comedy vaak opgetreden in een line up met meerdere comedians en een master of ceremonie (MC) die de boel aan elkaar praat en interactie heeft met het publiek en deze opwarmt. Uiteraard op aanvraag werken wij een comedyshow op maat uit waarbij onze comedians uw boodschap meenemen tijdens hun act!

Stand Up Comedy is nog steeds een nieuw fenomeen
Nederland is van origine een cabaretland en stand up comedy is vrij nieuw. Er zijn veel amateur gezelschappen die onder de noemer van stand up comedy open mics organiseren. Dat zijn vaak gratis of lage entree shows waarbij beginnende of iets gevorderde cabaretiers en comedians hun materiaal oefenen. Cabaret en Stand Up Comedy staan dicht bij elkaar, maar zijn toch verschillend van aard. Waar het bij Cabaret gaat om een onderliggende boodschap, gaat het bij stand up comedy om de lach. Indien u bij ComedyTeam boekt garanderen wij u van professionele stand up comedians die u verzekeren van goede improvisaties en lachgarantie. Waar je bij een Cabaret voorstelling een theater nodig hebt met uitstekend licht, geluid en stilte, kan je stand up comedy een comedyact bijna overal plaats vinden van een bar, cafe, restaurant, tot een theater, vergaderzaal, studentensoiciteit en poppodia. Het enige wat je nodig hebt voor een goede stand up show is zitplaatsen, microfoon en stilte. Zoek niet verder met Comedyteam heeft u de beste comedian en cabaretiers! U kunt onze comedians en cabareties inhuren via onze simpele aanvraarformulier of bel ons voor een vrijblijvende offerte.

 Bekijk hier het overzicht van de comedians en cabaretiers die Hèt ComedyTeam aanbiedt. 

STAND UP COMEDY | COMEDY OP MAAT | COMEDIAN INHUREN | CABARETIER BOEKEN | COMEDYSHOW INHUREN | FAKE SPEECH INHUREN | DAGVOORZITTER BOEKEN | | BESTE CABARETIERS | BESTE COMEDIANS | COMEDY WORKSHOP